Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    JanOrzechowski
    Participant

Kiedy uruchamiam aktywność Run Browser na przeglądarce Chrome, Uruchamia mi się ona w dwóch kartach: Ustawienia, z jakimś żądaniem czy sugestią od WindowsDefender, oraz pustą kartą “data:,”. Wiadomo może, co powoduje takie zachowanie Chrome’a i jak z tym walczyć? To później znacząco utrudnia operowanie przeglądarką.

mciurzynska
    Keymaster

Przede wszystkim trzeba sprawdzić czy defender( lub programy antywirusowe ) nie blokuje Wizlinka( w Win 10 kontrola aplikacji i przeglądarki)- nigdy nie spotkałam się z sytuacja aby otwierając stronę www uruchamiała mi się strona z ustawieniami. Jeśli chodzi o tą zakładkę z ‘data’ u mnie najczęściej pokazuje się ona gdy przeglądarka/sieć odpowiada za wolno ( czasami to, że laptop się rozładowuje też ma znaczenie) i dlatego w aktywności Run Browser w properties zmieniam parametr Retry timeout z 2 sekund na 5 lub więcej w zależności od tego jak maszyna jest obciążona. Jeżeli zmiana parametru Retry Timeout nie pomoże, może Pan proszę wrzucić tu kawałek scenariusza, który powoduje takie zachowanie( przed wrzuceniem proszę spakować do zip).

JanOrzechowski
    Participant

Zdaje się, że to jest kwestia jakichś ustawień po stronie mojej przeglądarki, ponieważ kiedy próbowałem uruchomić scenariusz nadesłany przez Panią w innym wątku, tak samo otwierają mi się dwie karty.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.