Shift + Enter “+{ENTER}”
Ctrl + 1 “^1”
Alt + F4 “%{F4}”
Shift + E + C “+(EC)”
Shift + E, C “+EC”
Left, Left, Left, Left “{LEFT 4}”
H, H, H, H, H “{H 5}”
Czy instrukcja Send Keyes z zakładki Web obsługuje te same skróty i ich interpretacje co Send Keystrokes? Z dokumentacji wynika, że tak, ale nie jestem w stanie wywołać poprawnie Ctrl+S w oknie przegladarki.
Jeśli chcemy wysyłać do przeglądarki klawisze funkcyjne typu ctrl+s lub ctrl+P traktujemy przeglądarkę jako aplikacje windows, możemy użyć aktywności „Find Application” do odnalezienia okna przeglądarki i „Send keystrokes” . W załączniku scenariusz ( żebym ręcznie nie musiała w Find Application wpisywać nazwy otworzyłam stronę w IE i zhuntowałam dowolny element strony, a potem tylko przeciągnęłam nagłówek/rodzinę do której wpadła kontrolka na aktywność. Tak wrzuconą nazwę edytowałam usuwając info o nazwie przeglądarki ).
Z jakiegoś powodu Windows Aplication Hunter zupełnie nie chce mi huntować elementów w chrome, nie zbiera przycisków i nie tworzy do nich rodzin. Może pomoże jeżeli wrzuce swó prjekt tutaj?
Update – ciekawostka, kiedy zmieniłem z ^S na ^s zaczęło działać, widocznie te reprezentacje skrótow klawiszowych są Case Sensitive.
Author
Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
You must be logged in to reply to this topic.
Używamy plików cookie na naszej stronie internetowej, aby zapewnić Ci najbardziej odpowiednie wrażenia, zapamiętując Twoje preferencje i powtarzające się wizyty. Klikając "Akceptuję", wyrażasz zgodę na użycie WSZYSTKICH plików cookie. AkceptujęUstawienia
Privacy & Cookies Policy
Zarządzaj plikami cookie
Czym są pliki cookie i w jaki sposób są wykorzystywane? Plik cookie to mały fragment tekstu wysyłany do przeglądarki przez odwiedzaną witrynę. Pomaga stronie internetowej zapamiętać informacje o Twojej wizycie, takie jak preferencje i inne ustawienia. Dzięki temu następna wizyta będzie łatwiejsza, a witryna bardziej użyteczna.
W jaki sposób First Byte sp. z o.o. korzysta z plików cookie?
Używamy plików cookie do różnych celów, niektóre pliki cookie są niezbędne do korzystania z naszej witryny, inne pozwalają nam przyspieszyć zadania, a jeszcze inne pomagają nam ulepszyć naszą witrynę lub chronić Twoje dane.
Naszapolityka prywatności wyjaśnia, w jaki sposób chronimy Twoją prywatność podczas korzystania z plików cookie i innych informacji.
Te pliki cookie sprawiają, że First Byte sp. z o.o. pracuje dla Ciebie. Niektóre pomagają nam poprawić wydajność witryny. Niektóre pomagają nam zapamiętać takie rzeczy, jak Twoje preferencje. Kolejne pomagają nam dowiedzieć się, w jaki sposób korzystasz z Wizlink®, dzięki czemu możemy dostosować Twoje doświadczenia na naszej stronie i w otrzymywanych przez Ciebie wiadomościach e-mail.
Te pliki cookie informują nas, które z naszych funkcji i treści najbardziej Cię interesują. Możemy wykorzystywać te informacje, aby pokazywać Ci promocje i oferty, które są związane z Twoimi zainteresowaniami i możemy udostępniać je naszym partnerom, aby mogli oni również dostarczać Ci odpowiednie informacje z First Byte sp. z o.o. Jeśli zrezygnujesz, masz mniejsze szanse na zobaczenie promocji i ofert, które mogą Cię zainteresować.